Connect with us

Hi, what are you looking for?

Interjúk

A VILÁG ÁLTAL IHLETETT, SZERELEMBŐL TERVEZŐ DESIGNER – MOLNÁR NINI

Molnár Nini Budapesten született, majd 14 évesen kezdett utazgatni, így jutott el Miamiba is, ahol egy évet töltött, és ahol beindult modell karrierje is. Ebben az időszakban mélyült el divat iránti szeretete, majd a modellkedést követően, 2015-ben, a modellkedést követően, Londonban üzleti menedzsmentből és marketingből diplomázott. Már diplomás nőként alkotta meg a ő saját stílusát és energiáját jól kifejező Pombag névre keresztelt táskát is. Nini minden tervezését a saját élményei, mint a városok, ahol élt vagy más utazásélményei és a pozitív életszemlélete ihletik. Az amerikai művészet, a miami tengerparti élet, a londoni utcák vintage stílusa és a feltűnő színek által ihletett táskái hamar a divatrajongók kedvenceivé váltak. Az emberek felé nyitott tervező, aki hisz az életfogytig tartó boldogságban, lapunk első számának exkluzív vendége volt, és őszintén válaszolt kérdéseinkre.

 

■ Légy szíves röviden mutasd be magad!

Elég sok mindennel foglalkoztam az évek során, de ha egy valamit kellene választanom akkor azt mondanám hogy én egy életörömmel teli, magabiztos és kíváncsi természetű
üzletasszony vagyok. Nem szeretem beskatulyázni magam, hiszen tág az érdeklődési köröm, viszont bármit is csinálok, fontosnak látom egy összefogó látáspont kialakítását.
Nagyon röviden, Nikolettának hívnak, de nagyon sokan Nininek ismernek. Egy 26
éves nő vagyok, tele nagy ötletekkel. Budapesten születtem és nőttem fel, Londonban
tanultam alap- és esterképzésen közgazdaságot és marketinget. A munkám, családom és a sportolás a mindennapi prioritásaim.

■ Miért hagytad abba a modellkedést?

Kitalálhattam volna valami jobb indokot is, de az az igazság, hogy amikor modellkedtem,
a piacon már nem volt rám szükség mert egy más fajta megjelenés lett trendi. Ezenkívül, a modell szakma nem igazán vot nekem való, mert nem tudtam kifejezni a kreativitásomat. Mindig megmondták, hogy mit vegyek fel, hogy nézzek ki. Nekem eddig mindig is voltak saját ötleteim és szeretek alkotni. Ezért is vagyok megelégedve a mostani szakmámmal.

■ Hogy kezdtél el a divatiparban dolgozni?

Miután befejeztem az egyetemet Londonban, marketing asszistensként helyezkedtem el egy luxus szállodában, ezzel egy időben dolgoztam a Nini Molnar-terveken. Tervezgettem
az első Pombag mintákat, és ahogy kész volt a koncepció, és elindulhatott a márka,
otthagytam a marketinges munkámat. Azóta csak a divattal foglalkozom, amit nagyon élvezek.

■ Mi ösztönzött arra, hogy megalapítsd saját márkádat?

A Nini Molnar a különböző szenvedélyeimből áll össze: utazás, divat, tervezés és vállalkozói
szellem. Pár év modellkedés után úgy döntöttem hogy követem édesapám példáját, és közgazdásznak tanulok. Tudtam, hogy nem nekem való, hogy alkalmazottként dolgozzak
egy cégben, mert mindig számos ötletem volt, melyeket meg akartam valósítani, így nem is maradtam ebben a szakmában sokáig. Mindig a divat állt legközelebb hozzám, és ez illett az ambíciómhoz is.

A modellkedést közgazdaságra cserélő lány mára sikeres üzletasszonnyá vált.

Mindig fanatikusan szerettem a kiegészitőket, a táskák a karácsonyi kívánságlistám állandó szereplői voltak. És ez a mai napig mit sem változott. Úgy gondolom, hogy egy mutatós darab vagy egy jól megtervezett kiegészítő teljesen megváltozthat egy öltözéket,
sőt akár egy szemléletmódot is. A táskáimat mindig jókedvű, magabiztos és pozitív gondolkodású nőkre gondolva tervezem,így lesz minden darab ennek az életfeldogásnak a kiegészítője is. Ez az ötlet motivált engem egész eddigi életemenben, és ez adott bátorságot ahhoz, hogy saját tervezésű táskáimra alapozva megalapítsam a saját cégemet.

■ Szeretnénk többet tudni a Nini Molnarról. Hogy mutatnád be saját márkádat?

A márkám tükrözi az egyénisége met és mindazokét a nőket, akiknek tervezek: a jókedvű, aktív,eszes, stílusos, elbűvolő nőknek. Úgy képzelem, hogy ezek a hölgyek sokat törődnek magukkal és környezetükkel, ktív életet élnek és nem iadnak meg attól sem, hogy felvegyék a magassarkú cipőt és kalandozni induljanak a nagyvárosban. A „Nini-lányok” kisugárzása mindig pozitív. Nagyon erősen kötődöm Budapesthez, a családomhoz és barátaimhoz. Mindenki csak Nininek ismer, ez egy gyerekkori becenév, amit a bátyám ragasztott rám. Édesapám munkamorálját és édesanyám stílulást örököltem, ha ők nem lennének, a mai Molnár Nini valaki egészen más lenne.

■ Szerinted segíti a karriered a közgazdász végzettség?

Úgy gondolom, hogy a közgazdaságtudományi tanulmányok segítenek a munka sikeres megvalósításában és abban, hogy könnyebben megismertethessem magam a szakmán belül. Sok olyan tehetséges tervezővel találkozom, akik elbuknak az üzleti világban a tapasztalat vagy a kellő ismertség hiánya miatt. A sikerhez az ismertség mellett elengedhetetlen a szorgalom és a jó kapcsolatteremtő képesség is. Idővel megszerezzük a megfelelő tapasztalatot is, ami sokat segít céljaink elérésében.

Nini szerint egy jól megválasztott kiegészítővel, legyen az táska, ékszer vagy karóra, még jobban kifejezhetjuk önmagunkat.

■ Mit fogunk látni tőled az új szezonban? Mik a kiemelt trendek?

Mindig szeretek olyan ötleteket kidolgozni, amik eltérnek az át lagos, éppen a piacon kapható termékektől. Ebből az alapgondolatból kiindulva extravagáns stílusjegyekkel és speciális anyagokkal dolgozunk, melyek már alapvető jellemzői a márkának és a 2018/2019-es őszi-téli kollekciónak is. Kényelmes, könnyen használható, elegáns táskákat tervezünk a következő szezonra. Az új kollekcióban sok állati mintát fogunk felhasználni, mint például a kígyó- és krokodilbőrt,amik a szezon trendjei lesznek.

■ Mit mondanál a kollekcióidról?

A Nini Molnar tervezésekor három különböző kollekciót alkottunk meg: az Inspire-t (Inspirálj!), a Celebrate-et (Ünnepelj!) és a Retro Holiday-t (Retró Vakáció). A Retro Holiday felidézi a pop art stílust, Miami élénk színeit és aktív tengerparti életét, a Caprin töltött nyarakat és a 60-as éveket. A Celebrate kollekció táskái a milánói és New York-i éjszakákat idézik meg, vqalamint visszahozzák a polaroid képek és a 70-es évek diszkókorszakának hangulatát. Az Inspire kollekció pedig egyesíti a 90-es évek életérzését a minimalista vonalvezetéssel. A felhasznált anyagok minőségére és azok kiválasztására nagy hangsúlyt fektetünk. Az első Pombaghez a szőrmét egy mongóliai báránygyapjú forgalmazótól szereztük be. Jelenleg minden táskánkat egy magyarországi, magas minőséget képviselő gyárban készíttetjük, ahol Givenchy és Lanvin is
varrat.

■ Honnan szerzed az ötleteidet?

A táskáim a szenvedélyeimet: az utazásaimat, a stílusomat és az egyéniségemet tükrözik. Azokat a nőket szeretném inspirálni a táskáimmal, akik ragyogni szeretnének és lenyűgözni a környezetüket. London nagy hatással volt rám, ez köszön vissza a Pombag táskáim élénk színvilágában, a kissé őrült utcai stílusban. Valójában minden város, New York, Miami, Milánó, ahol csak éltem inspirál és hatással van a munkáimra De az igazi inspirációt a „Ninilányok” jelentik, egy-egy új táska tervezése során leginkább rájuk gondolok, őket képzelem el.

Tág érdeklődési köre, tájékozottsága, világra való nyitottsága és folytonos tudásvágya mind segítették – és segítik még mindig – Ninit céljai elérésében.

■ Melyek azok a darabok vagy kiegészítők, amik iránt mindig van igény?

A legelső Pombag táskánk iránt még 3 év múltán is nagy a kereslet. Ugyanígy a nyári
kollekcióból a Sunbaget is sokan keresik. Úgy gondolom, hogy táskáinkban a klienseink a különlegeset és az egyedit keresik.

■ Végigvezetnél bennünket Nini, az üzletasszony egy napján?

Nincs két egyforma napom, ezért is szeretem a munkámat. Magam szerzem be a felhasználandó anyagokat: a bőrt, a szőrmét, illetve egyéb kigészítőket. Mindig valami újat keresek. Ellenőrzöm a gyártási folyamatokat, részt veszek üzleti bemutatókon, találkozókon, internetes tartalmat fejlesztek, és ermészetesen ötletelek az új tervekről jobb kezemmel, Nanával. A Nini Molnar cég menedzsere és vezetője is vagyok.

■ Mit tanácsolsz azoknak a vállalkozó kedvű hölgyeknek, akik követni szeretnék a példádat?

Akinek saját vállalkozása van, vagy a divatiparban dolgozik, az tudja, hogy ez nem gyerekjáték. Én mindig igyekszem optimista maradni. Nem mondom, hogy nincsenek rossz napjaim, de minden helyzetben próbálom megtalálni a jót és mihamarabb túllépni a nehézségeken. Az embernek hinnie kell önmagában és bíznia ötletei sikerességében. Soha ne adjuk fel, míg el nem értük a célunkat!

■ Melyik a kedvenc divatkorszakod?

Minden korszaknak megvan a saját szépsége de az én kedvencem a 60-as és 90-es évek.
Ez a két korszak éles kontrasztot képez. A 60-as évek kislányos megjelenésével, színes mintáival, geometrikus mintáival varázsol el. A 80-as évek divatjában a sportos és nőies
szabásvonalakat és túlzásait imádom.

■ Kik a kedvenc tervezőid?

Amikor a kedvenc tervezőimről beszélek, nemcsak az elért eredményeikről, hanem a befektetett munkáról, az egyéniségükről, az ötleteikről és a divatiparba vezető inspirációs útjukról is beszélek. Mindezek okán Coco Chanel az egyik példaképem. Ezen kívül rajongok Diane Von Furstenberg munkásságáért, tervei és ragyogó elképzelései mellett jótékonysági
munkásságáért is csodálom. A saját stílusomat Miuccia Prada és Helmut Lang egyedi terveikben vélem felfedezni.

■ Elárulnál pár titkot a sikeres Instagram-oldaladról?

Úgy gondolom, manapság egyediségre és valósághűségre vágyik a társadalom, erre törekszem én is, és ennek lenyomata az Instagram-oldalam is.

■ Milyen a magyarországi életed?

Imádom Budapestet! Egy fantasztikus város, és ahogy említettem, erős gyökerek kötnek ide: a családom, a barátaim és a termékeink gyártása mind itt tartanak. Ugyanakkor sokat utaznom és az utazásaim is hatással vannak a kreatív munkámra.

■ Hogyan jellemeznéd a stílusodat?

Három szóval fejezném ki: luxus, vintage, trendi.

■ Mennyire követed a divattrendeket? Milyen gyakran vásárolsz?

A mai világban, amikor olyan médiafelületek léteznek, mint az Instagram, ami összefoglalja az aktuális trendeket és divatirányzatokat, nincs szükség egyéb forrásra. Pillanatokon belül elérhető a világ bármely pontján megrendezett divatbemutató vagy fellépés, napra készen követhetők az új trendek. A divatpiac eseményeit és híreit olyan neves portálokon követem, mint a BOF vagy a Vogue Magazin, így mindig naprakész vagyok. Mióta 2015-ben elindítottam a márkámat, a vásárlási igényeimet nagyrészt kielégítem az anyagok és kiegészítők beszerzésével. A szabadidőmben interneten nézegetem a webshopok kínálatait, és persze vásárolok is. Imádom a vintage boltokat és vadászni például Levi’s rövidnadrágok
után.

■ Mik a jövőbeli a céljaid és a terveid?

Szeretném növelni és még ismertebbé tenni a saját márkámat, emellett pedig azt tervezem, hogy létrehozok egy közösségi teret fiatal, erős, ambiciózus és magabiztos nők számára. Olyan boltokat szeretnék, ahol ez a közösség kellemesen töltheti el az idejét, itatkozhat az őket érdeklő témákról, és így kialakulhasson egy összetartó közösségi fórum. Smink- és stílustanácsadói workshopokat szeretnék szervezni, azt szeretném, ha a boltjaink izgalmas rendezvények helyszínévé válnának Az első „nyers tégla és habarcs” dizájnu boltunk csak a kezdet. A bolt a Miami életérzést kelti a látogatókban, és a saját
tervezésű darabok mellett fellelhetők itt a női ruhatár más, nélkülözhetetlen kellékei is. A „Nini-lányokat” szeretettel várjuk itt, hogy vadászhassanak a maguk számára nélkülözhetetlen ruhadarabok után, legyen az akár egy hőn áhított Levi’s rövidnadrág. Legyen ez a bolt az első közösségi tér a „Nini-lányok” számára!

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like

Interjúk

Gattyán György jótékonysági alapítványa az állami gondoskodásban élő hátrányos helyzetű gyerekeknek nyújt segítséget abban, hogy jobban tudjanak érvényesülni felnőttként. A részletekről az alapítvány elnökét,...

BITTER Street

A híres plasztikai sebészt, Krasznai Zsoltot is sikerült lencsevégre kapnunk. A munkával teli napok közé szünetet beiktató orvos feleségével, Dórával sétált az Andrássy úton,...

BITTER Events

A Magyarországon nemrég indult Bitter magazin fogadást rendezett a magyar üzleti-, és társadalmi életben fontos szerepet vállalók számára a The Ritz Carlton, Budapest hotelben....

BITTER Street

AnfIsa Bulgakova A Baballino gyermek luxusmárka tulajdonosával, Anfisa Bulgakovaval, gyermekei társaságában a Budapest Eye környékén sétálva futottunk össze. Anfisa elmondta, hogy minden vasárnap családjával...