Connect with us

Hi, what are you looking for?

Interjúk

“NAGYON ÖRÜLÖK, HA HÜRREMHEZ HASONLÍTANAK”

Modell, színésznő, valóságshow sztárja és üzletasszony: Csősz Talu Boglárka. A számos területen karriert építő és sikereivel nevet szerző Csősz Talu Boglárkával egy jól sikerült
isztambuli fotózáson találkoztunk. Szulejmán szultán feleségéhez, Hürrem szultánához nemcsak rézvörös hajával, de erős jellemével is hasonlító Bogi körülbelül tíz éve kötötte össze az életét Törökország befolyásos családjából származó Burak Taluval, és Isztambulba költözött. Bogi sűrű napi programjai között szorított ránk időt, hogy Isztambul egyik lélegzetelállító Oszmán-kori palotájában találkozzunk, ahol oszmán stílusú ruhákba bújva, egy kellemes hangulatú fotózás során válaszoljon kérdéseinkre.

 

■ Az oszmán szultán, Nagy Szulejmán feleségéhez, Hürrem szultánéhoz hasonlítják. Azt is tudjuk, hogy Magyarországon Hürremnek is szólítják. Ön szerint hasonlít a szultánára? Örül ennek a hasonlóságnak?

Hürrem szultánéhoz hasonlítani számomra megtiszteltetést jelent. Ő is hozzám hasonlóan külföldi volt az Oszmán Birodalomban. Ukrán származású volt és egy erős női karakter. Ugyanezt mondják rólam is. A magyarok egzotikusnak találják, hogy török férjem van, és egy muzulmán országban, Törökországban élek európai keresztényként. Demég az is hasonlóságot szül, hogy szeretem a hajamat rézvörösre festetni.

■ Számos végzettsége van, hat nyelven beszél, szépségszakértő, modell, színész, producer, mélytengeri fotós. Hol végezte a képzéseit? Mindig is kíváncsi volt a víz alatti fotózásra?

Én Erdélyben születtem, így amelett, hogy magyar az anyanyelvem, román nyelvi közegben nőttemfel. A középiskolában németet és franciát tanultam, az angolt saját magam sajátítottam el. Így Budapesten az Oxford Brookes University International
Business Schoolban már angolul tanulhattam közgazdaságtan szakon. Amikor Törökországba költöztem, azt mondtam magamnak, hogyha ebben az országban szeretnék élni, akkor a nyelvet is tökéletesen meg kell tanulnom. Az Isztambuli Egyetem Tömer nyelvprogramjának elvégzése után felsőfokú török nyelvvizsgát szereztem. Ezt követően a neves török színházi mester, Ayla Algaán TÁL színészképző iskolájában tanultam, és játszottam török színházban. Kislányként balettoztam, néptáncoltam és magyar népdalokat énekeltem a színpadon. A modellkedés és a színészet korán az életem részévé vált, ezáltal korán felnőttem, de így számos országba eljuthattam és sokat láttam a világból. Búvárkodni 18 évesen kezdtem el, akkor még digitális kamerák nem voltak, így filmre próbáltam fotózni. Aztán, mivel a féjem is búvárkodott, elvégeztem fotós képzéseket, és most már csak olyan helyeken nyaralunk, ahol búvárkodni és fotózni is lehet. Rengeteg fotóm összegyűlt már, de még nem jutott időm arra, hogy kiállítást szervezzek belőlük.

■ Hogyan kezdődtek török kalandjai? Mióta él Törökországban?

10 éve annak, hogy a férjemmel Isztambulban találkoztam, azóta élek ott. Törökországban
először 18 éves koromban voltam, 6 évvel a találkozásunk előtt. Akkor pár hónapra utaztam ki, videoklipeket, reklámfilmeket forgattam és modellkedtem.

„Először 18 évesen jártam Törökországban. A férjemmel Isztambulban ismerkedtünk meg, 10 éve vagyunk együtt, ebből 8 éve házasok. Most egyszerre élek és dolgozom két országban.”

■ Törökország mely városait látogatta meg eddig?

Melyik város nyűgözte le legjobban? Isztambulon kívül sok török városban jártam már, például Rodostó, Çanakkale, Trója, Bursa, Izmir, Manisa, Ankara, Samsun, Artvin, Erzurum, Elazığ, Mardin, Diyarbakır, Niğde, Kayseri, Antalya városában. Ezen kívül bejártam az Égei-tenger partvidékének híresebb nyaralóhelyeit, mint például, Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye, Kaş, Çeşme, Ayvalık, Assos.

■ Isztambulban milyen élete van?

Egyidőben Isztambulban és Budapesten is élek és dolgozom. Azon kívül edzek, lovagolok, golfozom vagy a férjemmel szalszázom. Sok török és külföldi barátunk van, és nagyon
színes társasági életet élünk. Rengeteget utazunk a munkánk és különböző társasági meghívások okán is.

■ Hogyan találkozott a férjével, mióta házasok?

10 éve vagyunk együtt Burakkal, ebből 8 éve vagyunk házasok. A Reinában találkoztunk
egy baráti társaságban, és nagyon gyorsan észrevettük, hogy mennyire hasonlítunk egymáshoz. Mindketten szorgalmasak vagyunk, szeretünk utazni, olvasni, tanulni, új kultúrákat megismerni, más emberekkel együtt időt tölteni, és segíteni, ahol lehet.

„Törökországon belül nagyon sokat utazom, számos városban jártam már. Sokat dolgozom, de ezen kívül edzek, lovagolok, golfozom és a férjemmel szalszázom. Nagyon színes társasági életet élünk.”

■ A magyarországi életéről mesélne egy keveset?

Nagyon szeretem Budapestet, kultúrával, művészettel, és szórakozási lehetőségekkel teli város. Imádok az utcáin sétálni vagy termálfürdőbe menni. Mindezeken túl Magyarország
a gasztronómia szempontjából is egy felfedezésre váró hely, a borai és a konyhája
világhírű. Minden alkalommal, amikor Budapestre jövök, forgatás, meghívások vagy egyéb események várnak, ezért nagyon elfoglalt vagyok ilyenkor.

■ Úgy tudjuk, hogy a 13 éves Claudia Schiffert is felfedező modellügynökség emberei fedezték fel, és ezzel indult a karrierje. Hol és hogyan fedezték fel? Mesélne a modellkedés alatt szerzett tapasztalatairől?

A Claudia Schiffert felfedező ügynökség, a Fashion Milano ügynökei Romániában, Konstanca
partjain fedeztek fel, ahol a szüleimmel nyaraltam, ott készültek az első tesztfotóim is.
Milánóba akartak vinni, de a fiatal életkorom miatt szüleim nem engedtek el. Persze ez bennem elindította az érdeklődést a modellvilág fele, modelltanfolyamokat végeztem, és Romániában elkezdtem modellkedni. Aztán 18 évesen eljutottam Milánóba, és a Fashion Milano céggel dolgoztam is. Rómában, Milánóban, Bécsben, Hongkongban, New Yorkban,
Isztambulban és Budapesten modellkedtem. Most már inkább csak színészettel foglalkozom, csupán néha vállalok egy-két divat- vagy kampányfotózást.

■ Mit érzett, amikor Magyarországon szépségkirálynő lett? Milyen változásokat hozott ez az életébe?

Először 18 évesen lettem Erdély Szépe, majd Magyarországon Miss Bikininek választottak.
Így jutottam el a nemzetközi versenyre, ahol a Miss Bikini World Photogenic címet nyertem
el. Az Elite Model World versenyén is indultam, ami segítette a modellkarrieremet, és hogy megismerjék a nevem a szakmában.

■ A színész szakmában hogyan indult el? Színész tanfolyamot végzett?

Az iskolában működött egy színházi kör, ahhoz csatlakoztam 11 évesen, majd a líceumban folytattam a színészkedést. Amikor Magyarországra költöztem, 2003-ban megkaptam az év filmjének, az Apám beájulnának az egyik főszerepét. Mivel ez volt az év legnagyobb produkciója, Magyarországon elkezdtek megismerni az emberek. A szakmát azóta is űzöm, nemcsak filmekben és sorozatokban, hanem tévés produkciókban is szerepelek.

■ Törökországban folytatja a színész karrierjét? Mely produkciókban szerepelt?

Amikor Törökországba költöztem, folytattam a színészkedést. Ayla Algan színésznő Színházi Laborjának lettem a tagja, ahol Euripidész Trójai nők című darabjában léptem színpadra. Játszottam a török nemzeti televízió, a TRT Yamak Ahmet (Szakács Ahmet) és a Show TV Saklı Kalan (Titokban Maradt) című sorozataiban, továbbá az İtirazım Var (Ellenkezem), Vezir Parmağı (A vezér ujja) és a Bordo Bereliler (Vörös Sapkások) című filmekben.

„A színész szakmát filmekben, sorozatokban és tévés produkciókban való részvétellel folytatom. Vezetem a Boglarka Medical Spát, rövidfilmet forgatok és producerkedem.”

■ A sikerrel futó Feleségek luxuskivitelben című műsorról mesélne nekünk?

Hat színes egyéniség, hat szórakozni, utazni szerető, nagyvilági életet élő, világlátott nőről van szó. Ez egy előre megírt, reality típusú műsor, vagyis forgatókönyvben megírt
történetekben saját személyiségünkhöz hasonló karaktert játszunk. Az én karakterem egy gyermektelen, karrierista, egy muszlim országban dolgozó, sikeres, jómódú nő. A Sony
Pictures ötletét, amely Amerikából indul, mára a világ több országában megvásárolták. Magyországon főleg a tinidzserek és fiatalok körében nagyon kedvelt a sorozat. Ebben az
évben leforgattuk a második évadot, és jövőre készül a harmadik. Az első évad két részének én voltam a producere is, ezeket Törökországban forgattuk. Az egyik részt Isztambulban, a másikat Bodrumban vettük fel. Azt gondolom, fontos jelentőséggel bírt, hogy Törökországot egy modern muszlim országként mutathattuk be a magyar nézőknak. Nagyon büszke vagyok erre a projektre.

■ A Feleségek Luxuskivitelben műsoron kívül vannak más projektjei Magyarországon?

A című magyar mozifilmet és a 25 dollár című magyar rövidfilmet elkészítésében mint producer vettem részt. Az egész estés film jövőre készül el, a rövidfilmmel pedig már több
nemzetközi díjat is nyertünk. Úgy tervezem, hogy ebben az évben még egy rövidfilmet forgatok, amivel az év végén újra fesztiválokra szeretnék nevezni. Ezenkívül egy tévéműsort készítek elő, a célom egy kultúrát, történelmet, művészetet, innovációkat és főleg nőket érintő műsor létrehozása.

■ Mikor fordult a szépségszakma felé? Képezte is magát?

A modellkedés és a színészet mellett a szépségszakma a mindennapjaim részét képezi. Miközben azt kerestem, hogy milyen céget alapítsak Törökországban, a természetes kozmetikumok és a professzionális kezelések hiányát tapasztaltam. 2011-ben egy közeli barátnőm tulajdonában lévő magyar kozmetikummárkának, a Harangvölgyi Institute-nak
lettem az arca, ahol oktatást is kaptam, és a Harangvölgyi termékek külföldi piacra való bevezetését indítottam el.

■ Saját cége, a Boglarka Medical Spa ötlete honnan jött?Mióta működik? A központban minek tulajdonítja a legnagyobb fontosságot?

A Boglarka Medical Spat 2012-ben Isztambulban nyitottam. Törökország több neves szállodájában oktattam a termékekről, és az általam forgalmazott kozmetikai termékeket
be is vezettem. A wellness, vagyis a jólét és egészséges élet filozófiája, a nyers, bio és makrobiotikus ételek fogyasztása, az évente egyszeri léböjtkúra, a jóga és a sport mindig is az életem részei voltak. A központomban az ügyfeleimnek is a legtermészetesebb, leghigiénikusabb és leghatásosabb kezeléseket, ajánlom, és igyekszem hangsúlyozni az egészséges élet fontosságát. Jelenleg saját márkás kozmetikai termékek gyártásán dolgozom, amelyeket elsősorban Magyarországon, de más országokban is szeretnék forgalmazni. Elfoglaltságaim miatt Magyarország és Törökország közt ingázom.

„A stílus és az elegancia érdekében a kényelmemet könnyen feladom. A testhezálló, nőies, feltűnő darabokat kedvelem. A külföldi útjainkon etnikus darabokat is szeretek vásárolni.”

■ Nem fárasztó két országban vv dolgozni?

Egyáltalán nem fáraszt, nem tudok a kettő nélkül élni, azonfelül erdélyi lány vagyok, így még oda is sokat utazom családi látogatásokra.

■ A két országnak vannak hasonló hagyományai, szokásai? Mi az, amit furcsáll a török hagyományokban, szokásokban?

A hun származású népek, vagyis a magyarok és a törökök testvérnépek. Nagyon szeretnek
étkezni, főzni és az asztal körül rengeteg időt tölteni. A szólás-mondásaink is nagyon hasonlóak. A család intézménye nagy fontossággal bír mindkét népnél. Sajnos a törökök nagyon szeretnek cigarettázni és pletykálni.

■ Hogyan jellemezné a stílusát?

A stílus és elegancia érdekében a kényelmemet könnyen feladom. A testhezálló, nőies
szabású, feltűnő darabokat kedvelem. Minden darabnak és kiegészítőnek stílusban passzolnia kell egymáshoz. A divatot és a szezonokat követem.

■ A divatot milyen platformokon követi? Milyen gyakran és hol vásárol inkább, Törökországban vagy Magyarországon?

Manapság a közösségi média a legjobb felület, főleg a divat szempontjából. Persze divatlapokat is olvasok, és divatbemutatókra is eljárok. Törökországban szoktam inkább vásárolni, azért mert nem csak a helyi, de a külföldi márkák nagy választéka is megtalálható. A külföldi útjainkon etnikus darabokat is szeretek vásárolni, a vásárlásaim
gyakorisága nagyon változó.

■ Van olyan darab amt soha sem venne fel?

Tetőtől talpig feketét nem hordanék.

■ Mint szépségszakértőnek vannak különleges szépségtippjei?

Sok mindenre odafigyelek. Nem fogyasztok olyan élelmiszert, ami a bőrömnek ártana. Nem fogyasztok előre csomagolt ételt és italt, mert a bennük lévő toxikus anyagok károsítják a bőrt is. Nem cigarettázom, viszont rendszeresen sportolok. Szeretem mélyen hidratálni a bőröm, az arcbőrömre durva szemcsés arcradírt nem használok, nem megyek napra, ha nem muszáj. Legjobb technológiával készült, minőségi sminktermékeket használok. Nem vagyok márkafüggő, mindig a termék összetevői alapján döntök. Rengeteg világhírű márka
termékeinek összetevői a bőrre ártalmasak, mert azok tele vannak kőolajszármazékokkal.

■ Az elkövetkezőkben milyen céljai, tervei vannak?

A víz alatti fotózást szeretném továbbfejleszteni, és megszervezni a kiállítást a képeimből.
Szeretném a saját sminkmárkámat a piacra dobni, újabb televíziós műsorokban és
filmekben szerepelni.Valamint mindemellett szeretnék többet jótékonykodni.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like

Interjúk

Molnár Nini Budapesten született, majd 14 évesen kezdett utazgatni, így jutott el Miamiba is, ahol egy évet töltött, és ahol beindult modell karrierje is....

Interjúk

Gattyán György jótékonysági alapítványa az állami gondoskodásban élő hátrányos helyzetű gyerekeknek nyújt segítséget abban, hogy jobban tudjanak érvényesülni felnőttként. A részletekről az alapítvány elnökét,...

BITTER Street

A híres plasztikai sebészt, Krasznai Zsoltot is sikerült lencsevégre kapnunk. A munkával teli napok közé szünetet beiktató orvos feleségével, Dórával sétált az Andrássy úton,...

BITTER Events

A Magyarországon nemrég indult Bitter magazin fogadást rendezett a magyar üzleti-, és társadalmi életben fontos szerepet vállalók számára a The Ritz Carlton, Budapest hotelben....